Panache 2015, Bunnik

Ons inmiddels traditionele Panacheweekend 2015 is voorbij. Op een paar spetters na hebben we weer geboft met het weer. Ook inmiddels traditioneel melden de leden zich wisselend present. Zo zou Arnold dit jaar van de partij zijn maar moest op het laatste moment toch afhaken. Jammer Arnold, wie weet volgend jaar. De familie van Spaendonck was er dit jaar wel bij, het was erg leuk jullie te verwelkomen.

Het concept is beproefd, ook dit jaar ontbraken een cultureel element, een spelelement en een sportief element niet. Zo brachten we zaterdagmiddag een bezoek aan Fort Rijnauwen. Onze vaste huis DJ’s Alex&Martin waren dit jaar niet van de partij, maar met het Casino Royale en Veilinghuis Van Bree hadden we een goed gevuld en zeer geslaagd avondprogramma. De zondagochtend brachten we buiten door met voetgolf bij Down Under in Nieuwegein. Voor Thomas eindigde dit in watergolf…… wat in ieder geval een zeer eervolle vermelding opleverde. Wie waren de overige winnaars ook al weer….??

 

exPanache 2013 weer voorbij

‘t is weer voorbij en dan moest ik ook nog eens te vroeg weg. Ik heb de Dutch Rodeo Wedstrijden gemist en weet nu dus niet wat het leukste onderdeel was. Wat vonden jullie de leukste onderdelen (max 3 kiezen)? Zo is het Kanoën wel niet te verslaan! En de promotie van het Line-dancen is ook al erg goed.

Leuke onderdelen 2013

View Results

Loading ... Loading ...

Ik heb ook de foto’s van de fotoshoot en de ‘headshots’online gezet in het fotoboek.

Aankondiging verjaardagsfeestje Paniekniemeer

Hallo Cowboys en Cowgirls

28/8 nog niemand gereageerd behalve mijn trouwe vriendjes Martin en Astrid. Een beloning voor de eerste 3 die hier nu achter aan komen en duidelijk maken hoe ze verkleed komen…kom op!

Zoals jullie misschien weten ben ik op de zondag van ons weekeindje jarig!
Daarom vier ik een groot cowboy en cowgirl feest op zaterdag. Een groot feest, met lekker eten, vertier enzo. Net als op een Rodeo-BBQ in Texas, maar dan een beetje Hollands.

Ik zou het zo leuk vinden als jullie echt als Cowboys en Cowgirls zouden komen. Dan zal ik ook een beetje mijn best doen als CowDraakje verkleed te komen.

Zetten jullie in de reactie hoe jullie komen? We hebben waarschijnlijk al een Sherrif, Deputy and bardame.

Liefs, hopelijk komen jullie echt
Paniekniemeer

Paniekniemeer spulletjes nodig…

Hallo ExPanachers

Hé, reageert er nog iemand op een eenzame hond? Afgezien van Liesbeth die ook nog eens de mail op een verkeerd adres kreeg dus niemand…

Paniekniemeer heeft spulletjes nodig. Wie kan helpen? Ik heb nodig:

-Wii pistolen en shooter game
- popcornmachine..zouden we nog steeds te gek vinden..kosten EUR50 om te huren
- en heb je toevallig een rodeostier in je schuur staan: neem deze mee
- Weber, of een gelijkwaardige zo mogelijk betere BBQ.
- Wie heeft er een groot projectiedoek?
- Heeft er iemand een roulettespel? 

Kent iemand de regels van Texas Hold’em poker? Zo goed dat ie croupier kan spelen?

Graag in een reaktie plaatsen als jij zoiets mee GAAT brengen…scheelt dubbele spullen

Maaltijd op zaterdagavond:
De kok koopt behalve vlees / kip nog een beetje zalm in, maar verder wordt er op dit moment geen rekening gehouden met mensen die absoluut geen vlees eten. Wil je geen vlees eten, laat het a.j.b. weten.

 

Paniekniemeer….of toch als het niet gaat lukken? Help.. nog geen reakties gehad..oef, woef.

Panacheweekeinde 2013: Dutch Cowboys

Hallo Ex Panachers
Het Panacheweekeinde 2013 staat weer voor de deur. Hier wat voorbereidingszaakjes.

Ex Panche Ranch 2013
Iedereen wil natuurlijk graag weten waar we heen gaan….spanning, spanning, waar gaan Dutch Cowboys naar toe? Wederom naar Bladel, maar wel een andere locatie. Door jarenlang afslachting van de leden, gaan we nu naar een iets kleinere locatie: Pimpernoot in Bladel. Voor diegenen die het niet kunnen vinden hier de google maps link.

Met spoed wat voorbereidingen:

 1. Head-shot foto van iedereen mailen naar Martin.
 2. Wie komen er al op vrijdag?
 3. Wie daarvan eten mee?
 4. Wie zijn er zaterdag middags bij?
 5. Wie komen pas bij de Dutch Cowboys BBQ?

Cowboy instructies

 1. Er is beddengoed aanwezig, dekbedden en kussens. Lakenpakketten moeten we verplicht afnemen. Het is dus dit jaar niet nodig om zelf beddengoed mee te nemen.
 2. Neem kleding mee geschikt voor echte cowboy-activiteiten, zoals kanoën, koevangen, rodeo. Zorg voor kleding en ook schoenen die nat mogen worden!
 3. Schroom niet om volledig overdressed te komen naar de Dutch Cowboy BBQ. Cowboys, bardames, indianen, boekhouders, etc. komen bij elkaar voor een groot feest.

Dutch Cowboy weekeinde Agenda

Vrijdagavond zoals altijd geen overladen programma. Aankomst vanaf 17.00. En intrek nemen in de rooms. De Saloonlady van vanavond is Monique. Zij zorgt voor de warme maaltijd die geen Westers maar een Oosters tintje heeft. Het zal niemand deren. Gewoon lekker eten, en gezellig bijpraten.

Zaterdagochtend beginnen we uiteraard met een Western ontbijtje. Bacon en eggs, of misschien wel American pancakes voor de liefhebbers. Maar pas op: uitbuiken of lummelen is er niet bij.

Om 10.30 starten we met een uurtje stevige Country en Western ochtendgymnastiek. Onze instructeurs zijn Francien en Ruud Prudon van de Targets uit Valkenswaard. Laarzen aan en Stetsons op.

De lunch houden we kort. Wil je even iets eten: maak een boterham voor jezelf in de Saloon van onze Ranch de Pimpernoot.

Na de lunch bestijgen we onze paarden om het Brabantse land mee te doorkruisen. Om 13.30 arriveren we aan de oever van een wildwaterstroom. De Dutch Cowboy’s en Girls zullen deze stroomafwaarts gaan bedwingen. NB: zorg voor kleding en schoenen die nat mogen worden. De Ranch leiding zorgt ervoor dat er fruit en iets te drinken is tijdens de tocht.

Afgemat van de tocht komen de Dutch Cowboy’s tussen 16.00 en 17.30 weer aan op Ranch De Pimpernoot. De Saloonlady gaat aan de slag met de Amerikaanse BBQ. Dit jaar geen geknoei met 50 te verbranden spiesjes en 73 losse worstjes maar vlees aan één stuk van Beef en Steak. Wat na het garen in oven of op de BBQ gesneden wordt. Hamburgers en worst zullen overigens niet ontbreken. Voor de niet vleeseters wordt er wat vis op de BBQ gelegd. De biertjes staan ijs-en-ijs-koud.

Een echte cowboy schiet zijn eten bij elkaar, dus onder het genot van een lekker biertje kunnen de Boy’s en Girls zich vermaken met attracties die op een Amerikaanse rodeo niet  kunnen ontbreken. Totdat de magen gevuld kunnen worden.

Na de BBQ barst het feest los, met als het weer het weer toe laat het bekende cowboys-kampvuur. Tijn Jacobs host bij het kampvuur de muziekquiz. (Tijn, door enorme populariteit kon je dit op het laatste moment toch niet doen, maar we willen je niet nog een keer moeten missen). Om de stemming er tot in de late uurtjes goed in te houden.

Zondag beginnen we met een bijkom-ontbijt ter voorbereiding op het Grootse Rodeo Event. Na de Rodeo is er tijd voor een Western lunch (de left overs) voordat jullie de individuele barre tocht door de Hollandse desert huiswaarts ondernemen. Waarna wij elkaar na een jaar van nieuwe Wild West avonturen opnieuw zullen ontmoeten.

Het Dutch Cowboys Team

 

 

Aankondiging

De Organisatie 2013 is afgelopen weekend bij elkaar gekomen voor de aftrap. Het thema is bepaald en de taakverdeling gemaakt (min of meer).

Dank Paul

Paniekniemeer dankt Paul voor zijn grote inzet onder zware omstandigheden.
Zo is dit ‘zwaarste’ Panacheweekeinde toch een van de mooiste geworden….met ook een beetje dank aan het goed weer en de schapen.

Paniekniemeer

Officiele info 2012

Paniekniemeer heeft dit jaar zelfs een pauwerpoint presentatie gemaakt, waar een hoop info instaat over locatie en accomodatie en nog wat teasers voor het programma.

Het programma voor dit jaar is:

Programma vrijdagavond
 • 18:00     Aankomst
 • 19:00     Eten
 • …            Borrelen, chillen, bijpraten, dansen, …..
 Programma zaterdag
 • 8:30       Ontbijt
 • 10:00     Jongeren tegen de ouderen spel
 • 12:00     Lunch
 • 12:15     Vertrek naar Klimrijk
 • 13:00     Klimmen (@ Klimrijk, Turfweg 9, 5504 RL  Veldhoven
 • 15:30     Einde klim activiteit
 • …            Vrij in te vullen
 • 18:30     BBQ
 • 21:30     Disco
 • …            Kampvuur
 • …            Borrelen, chillen, …..
 Programma zondag
 • 9:00       ontbijt
 • 10:00     Panachelympics spel
 • 12:30     Lunch
 • 13:30     Hoe verder: organisatie toekomst, fin. verdeelsleutel, etc
 • 15:30     Schoonmaken (bezemschoon opleveren)
 • 15:30     Spullen verdelen (die niet retour gaan)
 • 17:00     vertrek