Panacheweekeinde 2013: Dutch Cowboys

Hallo Ex Panachers
Het Panacheweekeinde 2013 staat weer voor de deur. Hier wat voorbereidingszaakjes.

Ex Panche Ranch 2013
Iedereen wil natuurlijk graag weten waar we heen gaan….spanning, spanning, waar gaan Dutch Cowboys naar toe? Wederom naar Bladel, maar wel een andere locatie. Door jarenlang afslachting van de leden, gaan we nu naar een iets kleinere locatie: Pimpernoot in Bladel. Voor diegenen die het niet kunnen vinden hier de google maps link.

Met spoed wat voorbereidingen:

  1. Head-shot foto van iedereen mailen naar Martin.
  2. Wie komen er al op vrijdag?
  3. Wie daarvan eten mee?
  4. Wie zijn er zaterdag middags bij?
  5. Wie komen pas bij de Dutch Cowboys BBQ?

Cowboy instructies

  1. Er is beddengoed aanwezig, dekbedden en kussens. Lakenpakketten moeten we verplicht afnemen. Het is dus dit jaar niet nodig om zelf beddengoed mee te nemen.
  2. Neem kleding mee geschikt voor echte cowboy-activiteiten, zoals kanoën, koevangen, rodeo. Zorg voor kleding en ook schoenen die nat mogen worden!
  3. Schroom niet om volledig overdressed te komen naar de Dutch Cowboy BBQ. Cowboys, bardames, indianen, boekhouders, etc. komen bij elkaar voor een groot feest.

Dutch Cowboy weekeinde Agenda

Vrijdagavond zoals altijd geen overladen programma. Aankomst vanaf 17.00. En intrek nemen in de rooms. De Saloonlady van vanavond is Monique. Zij zorgt voor de warme maaltijd die geen Westers maar een Oosters tintje heeft. Het zal niemand deren. Gewoon lekker eten, en gezellig bijpraten.

Zaterdagochtend beginnen we uiteraard met een Western ontbijtje. Bacon en eggs, of misschien wel American pancakes voor de liefhebbers. Maar pas op: uitbuiken of lummelen is er niet bij.

Om 10.30 starten we met een uurtje stevige Country en Western ochtendgymnastiek. Onze instructeurs zijn Francien en Ruud Prudon van de Targets uit Valkenswaard. Laarzen aan en Stetsons op.

De lunch houden we kort. Wil je even iets eten: maak een boterham voor jezelf in de Saloon van onze Ranch de Pimpernoot.

Na de lunch bestijgen we onze paarden om het Brabantse land mee te doorkruisen. Om 13.30 arriveren we aan de oever van een wildwaterstroom. De Dutch Cowboy’s en Girls zullen deze stroomafwaarts gaan bedwingen. NB: zorg voor kleding en schoenen die nat mogen worden. De Ranch leiding zorgt ervoor dat er fruit en iets te drinken is tijdens de tocht.

Afgemat van de tocht komen de Dutch Cowboy’s tussen 16.00 en 17.30 weer aan op Ranch De Pimpernoot. De Saloonlady gaat aan de slag met de Amerikaanse BBQ. Dit jaar geen geknoei met 50 te verbranden spiesjes en 73 losse worstjes maar vlees aan één stuk van Beef en Steak. Wat na het garen in oven of op de BBQ gesneden wordt. Hamburgers en worst zullen overigens niet ontbreken. Voor de niet vleeseters wordt er wat vis op de BBQ gelegd. De biertjes staan ijs-en-ijs-koud.

Een echte cowboy schiet zijn eten bij elkaar, dus onder het genot van een lekker biertje kunnen de Boy’s en Girls zich vermaken met attracties die op een Amerikaanse rodeo niet  kunnen ontbreken. Totdat de magen gevuld kunnen worden.

Na de BBQ barst het feest los, met als het weer het weer toe laat het bekende cowboys-kampvuur. Tijn Jacobs host bij het kampvuur de muziekquiz. (Tijn, door enorme populariteit kon je dit op het laatste moment toch niet doen, maar we willen je niet nog een keer moeten missen). Om de stemming er tot in de late uurtjes goed in te houden.

Zondag beginnen we met een bijkom-ontbijt ter voorbereiding op het Grootse Rodeo Event. Na de Rodeo is er tijd voor een Western lunch (de left overs) voordat jullie de individuele barre tocht door de Hollandse desert huiswaarts ondernemen. Waarna wij elkaar na een jaar van nieuwe Wild West avonturen opnieuw zullen ontmoeten.

Het Dutch Cowboys Team

 

 

Reacties zijn gesloten.