Introductie Ex Panachers site

Het is nog allemaal niet helemaal rond, maar we zijn toch al live.

De site bestaat uit:

 1. WordPress blog…daar kijk je nu na. voorlopig alleen als www.expanache.nl/press
 2. ZenPhoto Foto albums via links hier of www.expanache.nl/fotos
 3. MediaWiki wiki om samen dingen te doen via links hier of www.expanache.nl/wiki

Hoe je er in komt:
Voor iedere familie is er een account aangemaakt voor alle 3 de onderdelen. Meer onderverdeling kan, maar moet dan via Martin aangevraagd worden. Je hebt per onderdeel dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde password. Die heb je gehad in de mail die je hierop opmerkzaam maakte. Ook krijg je als ik het laatste account (wiki) aanmaak een vraag om de mail te replyen.

Intro WordPress:
De press is om te communiceren vooral vanuit de organisatie van dat jaar naar iedereen, maar het kan ook aktiever gebruikt worden door iedereen. Organisatie heet op de site “Paniekniemeer”. Zij is ook de enige die mag bloggen via de categorie “Paniekniemeer Press”. Als je eens wat uit wilt proberen post dan in de “Meer Zandbak”. Oproepen aan leden doe je in “Paniek Roep”.

Intro ZenPhoto:
Hier mogen foto albums gemaakt worden, maar omdat we nog maar 5Gb hebben, graag de foto’s eerst reduceren tot 1920×1080 en 80% JPG compressie. Categorie├źn zijn de jaren. Daaronder mag iedereen zijn eigen album met eigen naam maken.
Er wordt nog gewerkt om er een ‘ExPanache-look’ van te maken.

Intro Wiki:
Dit is de plek om samen te bouwen aan dingen. Hier moeten de draaiboeken komen. Hier kunnen idee├źn uitgewerkt worden. Hier kan een overzicht komen van wie-doet-wat. Hier kan een overzicht komen van wie-brengt-dit-jaar-wat-mee, al kan dat in de definitieve vorm beter door “Paniekniemeer” op het blog gezet worden.

Security:
Een kort uitleg over security hoort er bij. Op dit moment zitten de wiki en de fotos dicht voor iedereen behalve de users. Daar gaat ook geen spam-email-searcher meer overheen! Over het WordPress deel WEL! Daar dus geen telefoonnummers of email adressen neerzetten. Altijd dan verwijzen naar de wiki!
Als er echt behoefte is, kan ik nog een email-scrambler installeren, maar dat vergt bij de gebruikers weer wat uitleg….voorals nog dus zuing met info, want over een tijdje kun je de site dus ook via google vinden. SPAMmers dus ook!

4 reacties op “Introductie Ex Panachers site

 1. Iemand? Net stats toegevoegd, maar ik ben nog steeds de enige gebruiker.

  • Vreemd genoeg verscheen jouw Avatar in WordPress op het moment dat ik je toevoegde…de eerste account met een plaatje erbij. Ben even benieuwd waar die staat: Hotmail? Facebook?

   • Dat komt doordat WordPress de avatar van een site afhaalt, als je je daar registreert, en hetzelfde mail adres op WordPress gebruikt,krijg je die hier ook te zien.
    Site:
    https://nl.gravatar.com/site/signup/

    ps, ik zag de draft, ik wil wel Moderator zijn hoor :)